TERMINY EGZAMINÓW

Tematy "ogólne" dotyczące naszego kierunku, ogłoszenia starostów, zapisy na zajęcia i tym podobne

Re: TERMINY EGZAMINÓW

Postprzez scorpio85 w Nie Sty 22, 2012 8:25 pm

Zanim sonda, dobrze by było wiedzieć co o tej koncepcji myśli starosta roku. Dochodzi, z tego co słyszalem, kwestia tego, że w dziekanacie są już oficjalnie "zaklepane" terminy egzaminów. Sądzę, że jest to kwestia do obejścia i będzie to w interesie całego roku, bo wykładnia to nie jest 6 zagadnień na 10 stronach...
scorpio85
Żak Specjalista

Dołączenie: Pią Lut 20, 2009 2:12 am

Postprzez Jarząb w Nie Sty 22, 2012 8:41 pm

A poprawe zrobimy w maju.
Jarząb
Doświadczony Żak

Dołączenie: Sob Sty 24, 2009 4:09 pm
Miejscowość: Kołobrzeg

Postprzez dotiwud w Nie Sty 22, 2012 9:11 pm

Również uważam, że 8 marca( aktualnie poprawka) albo 23 luty, byłyby dobrym pierwszym terminem egzaminu z wykładni- nie kolidowałyby ani z poprawką z karno-skarbowego(1 marca) ani z tą u Bień- Kacały( 14 luty) ;)
dotiwud
Nowicjusz

Dołączenie: Sob Lut 06, 2010 6:25 pm

Postprzez Archi1989 w Nie Sty 22, 2012 9:54 pm

Słuchaj droga kolezanko. Jakim prawem twierdzisz, że mówię coś bez wcześniejszej konsultacji. Byłem rozmawiałem, a swoje poglady dla siebie i nie stwarzaj zakłamanych sytuacji. Rozmawiałem i wiem, że NIC fizycznie zrobic sie nie da. Może zastanów sie tez inaczej, czy jeżeli nikomu nie pasuje termin, to ja az taki z niego tez zadowolony jestem? są pewne zasady, które panują na UMK i do których jako student trzeba sie ustosunkowac.

Oli89 napisał(a):Jestem za przełożeniem egzaminu z wykładni prawa chociażby nawet o kilka dni. Ale starosta stwierdził, że Panie w dziekanacie będą się burzyły. Zamiast najpierw iść i zapytać, to od razu wyciąga wnioski co będzie. Zapewne nie tylko ja, ale i większość osób byłaby za tym aby chociaż postarać się przesunąć termin egzaminu. W związku z czym prośba do starosty o to, aby dowiedział się czy taka możliwość jest, skoro zaoczni mają ten egzamin w marcu i nie było z tym większego problemu.
GG: 5937022
Archi1989
Starosta roku

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 12:06 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez Archi1989 w Nie Sty 22, 2012 9:55 pm

Zacytuję moją wcześniejszą odpowiedź w danej kwestii na facebooku: " Ja też wolałbym więcej czasu na nauke tego, ale na prawdę zrozumcie kilka kwestii. Terminy zostały ustalone i podpisane przez dziekana. NIKT nie zarezerwuje nam audytorium na inny termin, bo przy rezerwacji podajesz dla kogo i na jaki egzamin. Poza tym Prof. Morawski sam stwierdził, że prace będzie sprawdzał około 2-3 tygodni, więc tak na prawdę wyniki mielibyśmy raptem kilka dni przed poprawką, a teraz co zrobić, jeżeli ktokolwiek z nas do tego "niezaszczytnego" grona dołaczy?;/ kwestia 2-3 dni na powtórzenie i opanowanie materiału nie jest długim terminem i znów będzie lament. Na prawdę, zastanówmy sie wszyscy czy warto przesunąc egzamin kosztem skrócenia czasu na potencjalna poprawkę. Zresztą co mam Wam mówić, zawsze sobie rade dalismy jak mieliśmy po 4-6 dni na egzamin to samo z Ewką było. Wierze w Was (w siebie jeszcze tez chyba) :P"
Archi1989
Starosta roku

Postprzez Oli89 w Nie Sty 22, 2012 10:11 pm

A co miałam pomyśleć, skoro nawet nie minęło 5 min po propozycji Prof. Morawskiego jak uznałeś, że nic nie da się zrobić. Jeśli faktycznie wcześniej rozmawiałeś w tej sprawie, to zwracam honor. Nie pozostaje nam nic innego jak spiąć się i wykuć.
Oli89
Żak Debiutant

Dołączenie: Czw Paź 06, 2011 7:51 pm

Postprzez meuf89 w Pon Sty 23, 2012 10:33 am

Trochę nie rozumiem tej wrzawy. Terminy egzaminów znamy od początku stycznia już bankowo. Zbliża się TEN termin i nagle wielkie HALO, bo mało czasu. Ten czas jest i wcześniej również był. Można wziąć się wcześniej za naukę i bez problemu idzie wszystko przeskoczyć , a też nie ma co demonizować prof. Morawskiego- na tej uczelni są gorsi od niego ;). Popieram zostanie przy starych terminach- bez cudowania
meuf89
Żak

Dołączenie: Pon Gru 01, 2008 6:45 pm
Miejscowość: Barlinek/Toruń

Postprzez scorpio85 w Pon Sty 23, 2012 12:34 pm

Jak to nagle? Przecież ta inicjatywa zmiany terminu wyszła od samego profesora
scorpio85
Żak Specjalista

Dołączenie: Pią Lut 20, 2009 2:12 am

Postprzez Archi1989 w Pon Sty 23, 2012 11:14 pm

Bo ja ta kwestie już wcześniej starałem się załatwić, ale nie dało rady więc stąd moja informacja;)

Oli89 napisał(a):A co miałam pomyśleć, skoro nawet nie minęło 5 min po propozycji Prof. Morawskiego jak uznałeś, że nic nie da się zrobić. Jeśli faktycznie wcześniej rozmawiałeś w tej sprawie, to zwracam honor. Nie pozostaje nam nic innego jak spiąć się i wykuć.
Archi1989
Starosta roku

Postprzez patusiaw20 w Wto Sty 24, 2012 3:54 pm

Mam pytanie a co jesli nie zjawi sie ktos na egzamin.... czy od razu jest 2 czy mozna ustalić dodatkowy termin??? Jesli mam zawolnienie l4 tez jest 2???
patusiaw20
Żak

Dołączenie: Czw Paź 06, 2011 1:23 pm

PoprzedniaNastępna

Powróć do Przebieg studiów, ogłoszenia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość