TERMIN EGZAMINU

Czy jesteś za terminem 18 stycznia 2012 roku, jako termin zaliczenia z systemu ochrony prawnej w UE?

tak
98
89%
nie
12
10%

Razem głosów : 110

Re: TERMIN EGZAMINU

Postprzez xzy w Pią Gru 30, 2011 6:32 pm

to czemu ja słyszałam jak pani dr mówila żeby zrobić liste osób ktore chcą przyjsc na termin 0 w grudniu?
nie mówie o bezmyslnym wpisywaniu ludzi. chodzi mi o to że jak sie spotykacie gdziekolwiek czy nawet na wykładzie to gadacie o samych głupotach, śmiejecie sie to nic dziwnego ze nie wiecie. zamiast sie spytac kogos co bylo na ostatnim wykładzie to ktos rzyczliwy by powiedział ze bedzie robiona lista na termin 0 i by wam powiedział czy bedzie na wykłądzie a jak nie to czy byscie mogli mnie wpisac bo chce isc na te 0 i byloby ok.
ja na miejscu pani dr po tych akcjach jak opowiadął na wykładzie to w ogóle bym nie zrobiła 0.
jestem życzliwa ale to akurat nie moja wina ze tak sobie pomieszaliscie SAMI.
nauczenie sie 6 zagadnien to chyba nie problem? to max 2 dni. i tak sie zdziwiłam jak tylko tyle nam dr kazała sie nauczyc bo przez cały licencjat tyle nie było na żadnym zaliczeniu nie mówiąc nawet o ćw bo było nawet i ponad 200 zagadnien i odstepy 2 dniowe. zobaczycie jak bedzie w nastepnych semestrach gdzie jest wiecej przedmiotów...
wiec wnioskuje że chyba wiekszosc osób przeciwnych jest po innych uczelniach/kierunkach jak na początku wspominał prof morawski na wykładzie że to nie szkoła prywatna (może tam mieliscie wieksze odstępy i mniej materiału) tego pewnie też nie słyszeliscie jak starosta ustalał termin na wykładzie ze nie chciał sie zgodzic na 9.02 tylko na początek lutego? bo to dopiero byłby sajgon jakby sie niezgodził. skarbówka i wykładnia dzien po dniu.
ale proponuje teraz zapomnieć o minionych 3 latach bo tu jest niestety inna rzeczywistość.

chcę dobrze dla wszystkich, żeby każdy pozdawał. oby dalej nasza współpraca lepiej sie układała niż do tej pory.
pozdrawiam.
xzy
Nowicjusz

Dołączenie: Nie Maj 10, 2009 6:10 pm

Postprzez Oli89 w Pią Gru 30, 2011 7:20 pm

A ja bardzo bym prosiła nie rozgraniczać, że student z UMK jest lepszym studentem niż ten, który przyszedł z innej uczelni (niekoniecznie prywatnej). My też nie mieliśmy w żadnym semestrze tak dobrych terminów egzaminów jak tutaj, a narzekają zapewne te osoby które po prostu nie zapisały się na listę z cywilnego, bez względu na to czy to studenci z tej uczelni, czy też innych. A co do materiału na innych uczelniach to nie byłabym tego taka pewna, gdzie i czego jest więcej. To, że przyszliśmy z innych uczelni nie oznacza, że jesteśmy gorsi, czy nie wiem, nie przystosowani do życia na uniwersytecie takim jak UMK. Owszem znajdą się osoby, które nie będą potrafiły zaakceptować panujących tutaj zwyczajów, ale bez przesady żeby wszystkich wrzucać do jednego worka.
Tak czy siak, termin jest już ustalony i nie widzę powodu sprzeczać się o to. Na cywilne da się nauczyć. To tylko zaliczenie, a tych 6 zagadnień na spokojnie można przyswoić.
Oli89
Żak Debiutant

Dołączenie: Czw Paź 06, 2011 7:51 pm

Postprzez scorpio85 w Pią Gru 30, 2011 8:18 pm

Lista listą, ale było wyraźnie powiedziane, że na listę i tak nie mógłby się wpisać cały rok z oczywistych przyczyn o których mówiła pani dr. Czy byłaby lista czy nie, to, tak czy inaczej zostałoby spore grono osób, które musiałoby pisać w I terminie. Podnoszenie argumentów, że trzeba było się wpisać na listę jest z deka niepoważne, bo i tak zawsze by ktoś został na I termin.

A tak poza tematem: czy osoby, które piszą I termin z post. cywilnego także obowiązuje te 6 zagadnień podanych przez panią dr czy całość wykładów?
scorpio85
Żak Specjalista

Dołączenie: Pią Lut 20, 2009 2:12 am

Postprzez PaUlInKa w Pią Gru 30, 2011 11:23 pm

xzy napisał(a): takie odstępy od egzaminów/zaliczeń mamy chyba 1 raz i raczej już wiecej takich nie bedzie (ewentualnie ostatni semestr IV - ale to inna bajka :D)

wiec nie macie na co narzekać, to jest tylko i wyłacznie Wasza wina że przegapiliscie tę grudniową 0 albo zwyczajne lenistwo. weźcie sie w garść i uczcie i pozostałym nie mieszajcie juz terminów

Po 1 to jakoś na lic. nie było problemów z dogadaniem terminów w sesji więc nie wiem skąd ten problem. Po 2 to skoro zerówka z post. cywilnego odbyła się na takich warunkach na jakie preferowała większość to nie rozumiem dlaczego teraz nie może być w drugą strone... Co wam zależy skoro macie jedno zaliczenie mniej... Wiadomo, że to jest tylko 6 zagadnień i przecież w gorszych warunkach trzeba było się uczyć, ale po co od razu tak sie rzucać ?? ciesz sie z cywila i daj innym też ułożyć sobie jakoś sesje... no chyba, że w ogóle już mamy tylko ciebie radzić się o terminy egzaminów?? TROCHĘ POKORY
PaUlInKa
Doświadczony Żak

Dołączenie: Czw Paź 23, 2008 9:15 pm

Postprzez xzy w Sob Gru 31, 2011 9:39 am

- do Oli89: nie miałam na myśli podziału na gorszych czy lepszych. jesli tak to zrozumieliscie to najmocniej PRZEPRASZAM!
miałam głównie na mysli to ze byc moze mieliście na Waszych uczelniach inne zwyczaje niż panujące tutaj na wpia umk. dlatego jak zmieniliscie uczelnie/kierunek to nalezy sie teraz przystosować i zapomnieć o tym co było.

do scorpio85: dokładnie tak było. ale mimo wszystko można było sie dowiedzieć o tej liście i 0 i spróbować sie chociaż na nią jakoś wpisać. jakby było za dużo osób to pani dr na pewno by cos zadecydowała. a nie mieć tylko potem pretensje.

do PaUlInKa: zgadza sie. nie było problemów. a takie warunki sama zaproponowała pani dr a my mielismy zadecydować czy sie na nie zgadzamy. od spraw organizacyjnych jest nasz kochany starosta :)

nie rzucam sie tylko stwierdzam że terminy są dobre i mogło być o wiele wiele gorzej a Wy przezywac tak jakby to było co najmniej 600 zagadnień i np u prof E. Kustry to bym to zrozumiała.
a to tylko 6 zagadnien na max 2 dni nauki i dr Laskowska na prawde jest ugodowa.

wiec mysle ze chyba już jest wszystko wyjasnione, przepraszam jesli użyłam "zbyt donioslego tonu" ale nie miałam złych intencji. :)
xzy
Nowicjusz

Postprzez KasiaFlażyńska w Nie Sty 01, 2012 8:56 pm

piszesz że chcesz dla wszystkich dobrze ale jakoś z Twoich słów nie można tego wywnioskować. Jesteś za tym żeby osoby zdające pierwszy termin u dr Laskowskiej miały dzień wcześniej zaliczenie z Systemów ochrony prawnej w UE - to wcale NIE JEST dla nikogo dobrze. Nieważnie że zerówka z ppc była, bo to jak wiadomo był tylko ukłon w naszą stronę. 19 stycznia jest normalny pierwszy termin zaliczenia i nie powinien być tak blisko innego zaliczenia, bez względu na to ile osób ma do niego podejść. Tak, nie wpisałam sie na listę z ppc i jakoś to przeżyję, ale to nie znaczy że teraz cała reszta osób które z tej zerówki nie skorzystały ma być tak poszkodowana. Już nieważne że nie pozwolono nam napisać zerówki, trudno się mówi, ale teraz jeszcze nam sie dowala zaliczeniami dzień po dniu? I ludzie kto tu mówi o koleżeństwie.
KasiaFlażyńska
Nowicjusz

Dołączenie: Wto Paź 04, 2011 7:51 am

Postprzez PaUlInKa w Nie Sty 01, 2012 10:12 pm

xzy litości... ciągle powtarzasz to samo, żeby nie przeżywać, ale to Ty właśnie najwięcej komentujesz to. Mówiłam- ciesz sie z zerówki bo odbyła sie w terminie który Tobie pasował. A co do listy "0" to oczywiście, że sie dopisywaliśmy dlatego pani dr zareagowała. Ale to tak naprawde nie jest ważne bo zaliczenie już sie odbyło... Jeśli większość bedzie chciała zaliczenie z UE tak jak to wynika z sondy to wiadomo, że tak pozostanie. A jeśli chodzi o organizacje to starosta wg mnie sprawdza sie. Tyle że mącą inni choć niekoniecznie powinni
PaUlInKa
Doświadczony Żak

Dołączenie: Czw Paź 23, 2008 9:15 pm

Postprzez xzy w Pon Sty 02, 2012 12:18 pm

jenki, oczywiście ze przecież można pomysleć o innych terminach ale niekoniecznie będą one lepsze od tych które są teraz. dla mnie ta 0 mogłaby sie odbyc nawet i tego 22.12 dla wszystkich bez tej głupiej listy co była też taka propozycja i problemu by nie było (chyba). no ale cóż..
a przypominam ze to są tylko zaliczenia z nadzwyczaj ugodowymi wykładowczyniami gdzie zapewne bedzie kilka dodatkowych terminów w ciągu roku jak to zazwyczaj bywało.
bardziej bym sie przejmowałą skarbówką i wykładnią gdzie naprawde potrzeba wiecej czasu na nauke niż na te zaliczenia i gdzie przeważnie jest tylko i 1ermin poprawkowy i koniec.
wiec nie wiem czy jest sens bo przy zmianie terminów napewno odległosci beda mniejsze niż te które sa teraz. Ale powtarzam że oczywiście MOŻNA starać sie zmienić :) mimo to że jeszcze nie narodził sie taki który by wszystkim dogodził... ale oczywiscie można chociaz spróbować! :)
xzy
Nowicjusz

Postprzez AguSia w Pon Sty 02, 2012 1:25 pm

mam pytanie do tych osób którym termin 18 stycznia nie odpowiada. kiedy chcielibyście to napisać?? tydzień później czyli 25 stycznia dzień po egzaminie z zasad ustroju politycznego państwa czy może dwa tyg później tj. 1 lutego - dzień przed karnym a może 8 lutego - dzień przed wykładnią??
biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności chyba 18 stycznia jest optymalnym terminem :)
AguSia
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Lis 27, 2008 7:33 pm

Postprzez magd w Pon Sty 02, 2012 7:29 pm

CZY STAROSTA MÓGŁBY PODAĆ ZBIORCZO TERMINY EGZ/ZAL Z PRZEDMIOTÓW Z KTÓRYCH SĄ JUŻ TERMINY
dziękuje
magd
Doświadczony Żak

Dołączenie: Nie Lis 30, 2008 3:13 pm

PoprzedniaNastępna

Powróć do System ochrony prawnej w UE

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość