Zapisy i testy kwalifikujące

Re: Zapisy i testy kwalifikujące

Postprzez guzqis w Sob Sie 29, 2009 6:51 pm

hm no spoko ale gdzie mam napisać tescior zebym wiedział do jakiego poziomu jestem zakwalifikowany?no i gdzie sie zapisuje na to ;D usos czy jak^^
guzqis
Żak Specjalista

Dołączenie: Sob Paź 18, 2008 10:08 am
Miejscowość: bdg

Postprzez ewuncja w Sob Sie 29, 2009 9:15 pm

Test kwalifikujący do grup znajduje się na tej stronie https://moodle.umk.pl/SPNJO/, ale jak już wcześniej napisałam nikt nie wie jaki jest do tego klucz dostępu. Pisałam do pomocy technicznej meila i w odpowiedzi otrzymałam informacje, że klucz dostępu znajduje się u prowadzącego test w SPNJO.
Konsultowałam się z poprzednim rokiem i dowiedziałam się, że test nie był obowiązkowy, a zapisywanie się do grupy polegało na zapisaniu się do takiej jak się na siłach czujemy. Co do końcowego egzaminu wyglądał on tak, że osoby wybierające przedmiot od podstaw piszą na poziomie niższym niż Ci co mają kontynuacje języka.
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 8:06 am

Postprzez ewuncja w Sob Sie 29, 2009 9:17 pm

co do zapisów na język i wszelkie inne informacje dotyczące spraw z językiem obcych więcej informacji na stronie http://www.spnjo.umk.pl/
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Postprzez guzqis w Nie Sie 30, 2009 7:20 am

dzieki ^_^
guzqis
Żak Specjalista

Dołączenie: Sob Paź 18, 2008 10:08 am
Miejscowość: bdg

Postprzez aasia w Wto Wrz 01, 2009 4:24 pm

Udało sie juz komus dowiedziec skad mamy wziać ten kod do testu ?
aasia
Doświadczony Żak

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 7:11 pm

Postprzez Luthien w Wto Wrz 01, 2009 4:44 pm

T1/09
;) powodzenia
Luthien
Żak Debiutant

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 6:26 pm

Postprzez madziallena w Wto Wrz 01, 2009 5:18 pm

czy wie ktoś może jak zapisać się na język angielski... bo tam jest kilka możliwości, kilka etapów nauczania i wszystko dość mało czytelne. zagdką też dla mnie jest wybór poziomu? jeśli ktoś wie to niech pomoże! :idol:
Awatar użytkownika
madziallena
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:47 pm

Postprzez zuzia w Wto Wrz 01, 2009 5:53 pm

Wg mnie to nie możemy jeszcze się zapisać na lektoraty bo na ich stronie są podane dni, w których będą się odbywały, a my przecież nie mamy planu zajęć i nie wiemy w które dni będziemy mieli lektoraty i w których godzinach, a jeśli chodzi o to, którą pozycję wybrać to chyba tą gdzie jest 60 godz nauczania języka, ponieważ w planie studiów widnieje liczba 60 godz języka obcego, a później I etap, ale nie wiem czy dobrze myślę, tak mi się wydaje:)
zuzia
Żak

Dołączenie: Śro Lis 19, 2008 11:13 pm

Postprzez ewuncja w Wto Wrz 01, 2009 7:01 pm

Ja się juz zapisałam więc moge pomóc.
Otóż jezeli ktoś wybrał angielski i zrobił wcześniej test kwalifikujący, to wyswietli mu się jaką grupę ma wybrać. Nastepnie loguje się na stronie rejestracje.umk.pl i wchodzi do zakładki po lewej stronie pt. spnjo język angielski, wybiera 60 godzin nauczania, nastepnie poziom I, obowiązuje nas zapisywanie się do wybranej osoby od mgr Hucko do mgr Piórkowski. Wchodzimy później np miejsca 0/20 i tam na samym dole jest opis grupy,trzeba poszukać jaka to grupa w ciagu tych dziwnych znaków czy to grupa A1, A2, B1, B2. np 4100-1-EN-B2-060-ADMNS-S1R2-020 ( podkreslony i pogrubiony symbol oznacza grupe)Jeżeli grupa się zgadza z tą jaka nam wyszła na teście i odpowiada nam wykładowca/godzina w sytuacji gdzie jest wybór to po prawej stronie na samej górze jest opcja "dodaj do koszyka" i to wszytsko. Mam nadzieję, że pomogłam.
PS. jezeli kogoś to interesuje to ciąg tych znaków oznacza dokłądnie 1- poziom pierwszy, EN- angielski, B2 - grupa, 060 - liczba godzin rocznie, ADMNS - administracja, S1R2 - stacjonarne st 1 rok 2, 020 - grupa.
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Postprzez madziallena w Wto Wrz 01, 2009 7:08 pm

ale przeciez nie znamy jeszcze planu zajęć, wiec skoro zapis sa do 9 pazdziernika to moze lepiej poczeac... a jeszcze jedno pytanie do ewuncji: mozesz sie wypisac z tej grupy?
Awatar użytkownika
madziallena
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:47 pm

PoprzedniaNastępna

Powróć do Języki obce

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości