Bez przesady z cywila nie ma 500 stron,ze Szczurka to będzie jakies 350, gdzie początkowe zagadnienia ( ok. 30-40 stron) typu osob prawna, fizyczna, oświadczenie woli, źródła prawa itp są zagadnieniami powtarzanymi non stop od pierwszego semestru, więc nie sposób tego nie umieć,reszta fakt jest trudna, ale objętościowo nie jest az tak ogromne jak administracyjne. Nawet gdyby ktoś musiał dużo czasu na cywila poświęcić to od tego egzaminu do Pr. Administracyjnego jest 15 dni, moim zdaniem wystarczająca ilość czasu. Ale ok to jest indywidualna sprawa każdego ile kto się uczy, nie wnikam w to.
Gdyby pierwszy egzamin z administarcyjnego był tak jak było mówione na forum 8 czerwca, to tym samym zmniejszylibyśmy sobie czas na nauke o tydzień, gdzie zakładając, że ktoś uczy się dopiero po cywilu, to musiałby opanować w 7 dni ok.330 stron ( pozwoliłam sobie policzyć) z podręcznika, a na 16 czerwca, czyli w ciągu kolejnego tygodnia 20 stron z podręcznika i ok 20 stron z notatek.
Na moje oko lepiej jest pisać 16.06 z 370 stron( łączna suma książka + wykłady) niż 8.06 z 330.Patrząc na objętość materiału to 40 stron nie zrobi żadnej różnicy, ale już w przypadku 330 a 40 to jest kolosalna różnica. Gdyby materiał był podzielony na "ustawowe" pół czyli po 150 stron to może bym się nawet na to pokusiła, ale w tym przypadku opcja jest jak najbardziej NIEKORZYSTNA.
Apeluje o to byście się zgodzili na jeden termin.Nie podejmujcie pochopnych decyzji, bo możemy później żałować. Termin trzeba będzie ustalić raz a porządnie, bo później nie będzie możliwości zmian. I byłoby też dobrze skonsultować się z innymi osobami na wykładzie, gdzie chodzi większość np na logice jak oni się na to zapatrują, bo na forum może tylko 1/3 roku się udziela. Wiem, że nie dogodzi się wszytskim, ale miło by było zapytać o zdanie jeszcze inne osoby (ponieważ sprawa jest istotna), które być może nie wiedzą, że taka sonda jest przeprowadzana