przez lele w Pon Mar 02, 2009 10:04 pm
nie wiem, nie wiem jak moglo to sie stac. wiecej juz nie jestem w stanie umiec.. jestem chetna. w ogole jak teraz wszytsko wyglada. za co i jak sie zabrac? kiedy ma dyzur? ja bym zobaczyla swoja prace.
ponoc gdy jest wiecej niz x osob, mozna zlozyc podanie do prodziekana gdy sie czlowiek nie zgadza z ocena. komisja sklada sie z 3 osob, ktorzy przepytuja lub pisze sie przy nich swoja prace
§ 35
1. Na wniosek studenta, który nie zdał egzaminu, złożony w terminie trzech dni od daty ogłoszenia wyniku, w którym zgłasza on:
1. uzasadnione zastrzeżenia co do bezstronności egzaminatora lub,
2. wystąpienie okoliczności wskazujących na nieprawidłowe przeprowadzenie egzaminu,
dziekan może zarządzić egzamin komisyjny, który powinien odbyć się w najkrótszym możliwym terminie od dnia złożenia wniosku.
2. Egzamin, o którym mowa w ust. 1, przeprowadza komisja powoływana przez dziekana. Egzaminatorem w komisji jest drugi specjalista z przedmiotu, z którego egzamin zarządzono, a jeśli nie jest to możliwe - specjalista z dyscypliny pokrewnej. W egzaminie na wniosek studenta uczestniczy w charakterze obserwatora przedstawiciel samorządu studenckiego.
3. Jeżeli wniosek złożony na podstawie ust. 1 pkt a) dotyczy egzaminu przeprowadzonego w formie pisemnej, komisja, o której mowa w ust. 2 dokonuje ponownego sprawdzenia pracy.
4. Uzyskanie oceny pozytywnej z egzaminu komisyjnego unieważnia poprzedni wynik egzaminu.
§ 36