SONDA Z PR. ADMINISTRACYJNEGO

Czy jesteś za jednym testem czy za dwoma rozdzielonymi testami z prawa administracyjnego?

Jestem za jednym egzaminem
64
48%
Jestem za dwoma, rozdzielonymi egzaminami
67
51%

Razem głosów : 131

SONDA Z PR. ADMINISTRACYJNEGO

Postprzez Archi1989 w Śro Kwi 29, 2009 12:16 pm

Czy jesteście za jednym testem z pr. administracyjnego, czy za rozdzieleniem egzaminu na 2 części :wojak:
GG: 5937022
Archi1989
Starosta roku

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 12:06 pm
Miejscowość: Toruń

Re: SONDA Z PR. ADMINISTRACYJNEGO

Postprzez scorpio85 w Śro Kwi 29, 2009 2:23 pm

I jak to będzie potraktowane? Będą dwie oceny i średnia z nich czy jedna zbiorcza np. z sumy punktów za obydwa testy?
scorpio85
Żak Specjalista

Dołączenie: Pią Lut 20, 2009 2:12 am

Postprzez adminka w Śro Kwi 29, 2009 5:24 pm

a nie mogłaby być taka opcja że ten test byłby 8 czerwca a egzamin 16 czerwca? tak jak starosta mówił na wykładzie
adminka
Doświadczony Żak

Dołączenie: Pon Paź 20, 2008 7:14 pm

Postprzez aguniak w Śro Kwi 29, 2009 8:02 pm

zgodzcie sie na te dwa terminy skoro sam swiecki tak zaproponowal... test jako kolo a potem egzamin opisowy - to nie jest zla opcja :D

pozdrawiam cala urocza administracje :)
droga do sukcesu jest zawsze w budowie
Awatar użytkownika
aguniak
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 8:03 pm

Postprzez ewuncja w Śro Kwi 29, 2009 8:48 pm

Nie wiem jak reszta, ale uważam że lepiej jest zdać to w jednym terminie i mieć święty spokój z tym.Fakt materiał sporawy i nudnawy, dlatego więc nie widze sensu rozdrabniania się.Im szybciej napiszemy tym szybciej się tego pozbędziemy :D
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 8:06 am

Postprzez zabka_179 w Śro Kwi 29, 2009 9:43 pm

chyba dobrze byłoby wszystkim wyjaśnić o co chodziło Panu Święckiemu. Otóż zaproponował nam rozdzielenie materiału, który obejmuje egzamin z prawa administacyjnego na dwie części.

Pierwszą z nich pisalibyśmy na ćwiczeniach (tak przynajmniej zrozumiałam) i byłby to TEST z pytaniami zamkniętymi jednokrotnego wyboru. Test miałby 20 pytań i obejmowałby:
Dział I (bez rozdziału 3 i 4)
Dział II (bez rozdziału 5 i 6)
Dział IV (bez podpunktu IV i V w rozdziale 5)
Dział V w całości.

Druga część dotyczyłaby wykładów i działu III z podręcznika. Trzeba będzie udzielić odpowiedzi na dwa pytania otwarte ( jedno pytanie z wykładów, drugie z podręcznika).

Nie wiem na jakieś zasadzie będzie wystawiana ocena gdyż taka informacja nie została nam udzielona.

Osobiście jestem za rozdzieleniem materiału. Dużo osób ma zamiar wcześniej zaliczyć egzamin z prawa karnego, egzamin z nauki administarcji miałby być 22 maja, termin egzaninu z prawa cywilnego jest już wyznaczony na 1 czerwca. Jeżeli przyjmiemy wstępne terminy Święckiego to test byłby 8 czerwca a egzamin 16 czerwca.

Uważam że sesja byłaby idealnie rozplanowana. We wcześniejszym semestrze nie było takiej rozpiętości. Każdy powinien być zadowolony gdyż między poszczególnymi egzaminami jest ok. tygodnia przerwy. A nasza sesja skończyłaby się w sumie z dniem z którym powinna sie zacząć a później to już tylko wolne i słodkie wakacje ;)
zabka_179
Doświadczony Żak

Dołączenie: Wto Sty 06, 2009 5:49 pm

Postprzez Aneta w Śro Kwi 29, 2009 10:15 pm

zabka_179 całkowicie się z tobą zgadzam - wyraziłaś całą moję opinię, której nie chciało mi się pisać ;)

Poza tym spójrzcie na to tak - materiału na prawo administracyjne jest naprawdę dużo (chociażby sam podręcznik). I nie ma co mówić, że to "tylko" Święcki - z tego co wiem ten test u niego jest naprawdę zabójczy i trzeba porządnie znać podręcznik, żeby go zaliczyć. A jak dodać do tego jeszcze materiał z wykładów na pytania otwarte - cóż dla mnie to za dużo na jeden raz...
Dlatego naprawdę jestem za rozdzieleniem egzaminu - i proszę resztę, żeby też to przemyślała.
Ostatnio edytowany przez Aneta, Czw Kwi 30, 2009 10:13 am, edytowano w sumie 1 raz
Aneta
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:45 pm
Miejscowość: Szczecinek/ Torun

Postprzez iniuria w Czw Kwi 30, 2009 7:46 am

popieram przedmowczynie...! ;)
Klaudia Skrzyńska
Awatar użytkownika
iniuria
Żak

Dołączenie: Nie Paź 26, 2008 5:14 pm

Postprzez madziallena w Czw Kwi 30, 2009 1:17 pm

i ja równiez. Nie uśmiecha mi się to wszystko, ale uważam, że jednak zawsze łatwiej poprawić i zaliczyć ćwiczenia niż egzamin:) mam nadzieje :roll:
Awatar użytkownika
madziallena
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:47 pm

Postprzez ewuncja w Czw Kwi 30, 2009 4:10 pm

Czy faktycznie tydzień różnicy was zbawi? Nie widze sensu rozdrabniania na dwie części. Nie mamy ani tak dużo ani jakiś strasznie trudnych egzaminów, więc jeden obszerniejszy nas by nie zbawił. Jeżeli ktoś zacznie się uczyć dostatecznie wcześnie jest w stanie to napisać, żeby się dobrze przygotować tak naprawde wystarczą 2 tygodnie. Karne większość zaliczy w maju na zerówkach, cywil jest 1 czerwca, więc tez jest sporo czasu na nauke, takie zaliczenia jak etyka, logika, nauka administracji nie licze, bo materiał nie jest ani obszerny ani jakoś wybitnie trudny. Między cywilem a administracyjnym jest 15 dni wolnego, więc spokojnie można się tego nauczyć. Osobiście nie uśmiecha mi się dwa razy pisać z tego samego przedmiotu, zwłaszcza, że jest on jednym z tych, które nie należą do zbyt wciągających i najchętniej jak najszybciej by się odłożyło książki.

Druga sprawa, przypuścmy, że byłby podział na dwie części to w jaki sposób stawiana by była ocena, ze średniej, z liczby punktów? Piszac jeden egzamin jest większe prawdopodobieństwo, że jak podwinie się nam noga w jednym to można nadrobić innymi pytaniami.Gdyby były dwa egzaminy i dwie oceny to np.może się komuś nie udać i z jednego dostanie 2, to może potem Święcki liczyć, że skoro jedno jest nie zaliczone to może być całe niezaliczone, niewiadomo co mu do głowy wpadnie, albo stwierdzi, że w tym przypadku, gdy jedno jest zaliczone drugie nie, to z tego nie byłaby poprawka.W sytuacji, gdyby pisać jeden test, to gdyby coś nie tak poszło, to i tak liczy się ogólna punktacja i jest większa szansa, że się zda. Po co kusić los i kombinować.
Dla tych, którzy zamierzają zrobić ściąge, bądź bezposrednio sciagać od innych to w przypadku dwóch egzaminów, kiedy jeden ma się odbyć na ćwiczeniach, będzie cieżko porozumiewać się.

Ci, którzy chcą się nauczyć to zrobią to bez problemu i nie potrzebują rozdzielania materiału.
Więc zastanówcie się, czy wolicie dwa razy męczyc się z tym materiałem, czy lepiej napisać raz i mieć święty spokój :D
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 8:06 am

Następna

Powróć do Prawo administracyjne (cz. ogólna)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość