SONDA Z PR. ADMINISTRACYJNEGO

Czy jesteś za jednym testem czy za dwoma rozdzielonymi testami z prawa administracyjnego?

Jestem za jednym egzaminem
64
48%
Jestem za dwoma, rozdzielonymi egzaminami
67
51%

Razem głosów : 131

Re: SONDA Z PR. ADMINISTRACYJNEGO

Postprzez Aneta w Pią Maj 01, 2009 9:49 am

martus89_m mylisz się - pierwotnie wcale nie miało być tylko testu - miał być test (20-30 pytań z podręcznika) i 2 pytania otwarte z wykładów. Podawał to i na wykładach i na ćwiczeniach.
Co do egzaminu - nie będę się już spierać, wyraziłam swoje zdanie. Osoby, które jeszcze nie głosowały mogą przeczytać poprzednie posty i same zdecydować, co wolą.
Aneta
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:45 pm
Miejscowość: Szczecinek/ Torun

Postprzez aguniak w Pią Maj 01, 2009 10:01 am

jak to czytam to mnie krew zalewa.... zdecydujcie sie na jedno albo drugie i koniec zabawy w przedszkole!
droga do sukcesu jest zawsze w budowie
Awatar użytkownika
aguniak
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 8:03 pm

Postprzez Lnap w Pią Maj 01, 2009 10:10 am

A ja wolę pisać wszystko w jednym podejściu. :mrgreen: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lnap
Żak

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 8:21 pm
Miejscowość: Włocławek

Postprzez martus89_m w Pią Maj 01, 2009 4:25 pm

Aneto... pisząc "pierwotnie" mam na myśli pierwszą wypowiedz dr. na temat formy zaliczenia egzaminu z prawa administracyjnego tj. TESTU z podrecznika, a nie "nowelizacji" tejże wypowiedzi i pomysłu 2 bądź co bądź egzaminów.W poprzednich latach był TYLKO test, ale jak to u nas bywa obecnie jest inaczej.
martus89_m
Żak Specjalista

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 4:21 pm

Postprzez Aneta w Pią Maj 01, 2009 5:01 pm

To mamy chyba różne informacje - wiem, że wcześniej (nie w zeszłym roku, ale 2 lata temu) egzamin składał się właśnie z testu i 2 pytań opisowych. Tak jak świędki opisał egzamin na pierwszych ćwiczeniach/wykładzie.
Aneta
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:45 pm
Miejscowość: Szczecinek/ Torun

Postprzez ewuncja w Pią Maj 01, 2009 8:50 pm

W zeszlym roku też egzamin składał się z testu i 2 pytań otwartych. Jakoś dwa lata temu napisali, rok temu też napisali i zdali a nas rocznik jak zwykle we wszytskim musi kombinować. Jeszcze, żeby kombinował na korzyść, to inna sprawa, ale nie, zawsze musi coś komplikować :/
Czemu nie potraficie zrozumieć, że lepiej jest pisać wszytsko 16.06, niż 90% materaiału JUZ 8.06. Piszac 8.06 musielibyśmy umieć w krótszym czasie prawie cały materiał, oprócz tych 40 stron. Jak juz się ktoś naprawde uczy to problemu nie będzie miał z opisówkami.
Gdyby materiał był podzielony w miare równo czyli 50:50 to wtedy, można powiedzieć, że to jest korzystne, ale w tym przypadku NIE MA ŻADNYCH KORZYŚCI!!!
Nie trzeba być jakimś asem, żeby zauważyć, że to tylko pozory ułatwienia, w rzeczywistości, dzielac na dwa egzaminy, tylko pogarszacie, bo sami sobie skracacie czas na nauke.

Jeżeli tak mają myśleć po studiach młodzi administratywiści i nie daj boże pracować w administracji rządowej czy samorządowej to ja dziękuje za taki kraj, gdzie będzie jeszcze większy burdel niż jest teraz. Nie mogłam się oprzeć, żeby dodać tą drobną uwagę, bo czytając te "innowacyjne pomysły" kilku osób,ręce i witki opadają :/
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 8:06 am

Postprzez adminka w Pią Maj 01, 2009 9:08 pm

chciałabym dodać kilka uwag:
1. to nie my wpadliśmy na pomysł rozdzielenia tego egzaminu tylko zaproponował to sam święcki więc starosta podjął najlepszą z możliwych decyzji i zarządził głosowanie
2. jest nas tyle na roku że nigdy wszyscy nie będą zadowoleni z jakiejkolwiek decyzji ale bądźmy dorośli i chyba stać nas na jakiś kompromis
3. każda ze stron ma swoje racje i mam nadzieje ze wybierzemy najkorzystniejszy dla nas wariant
adminka
Doświadczony Żak

Dołączenie: Pon Paź 20, 2008 7:14 pm

Postprzez Manwe11 w Pią Maj 01, 2009 9:11 pm

Wprowadziłem w ankiecie możliwość zmiany swojego wyboru.

Tak więc jeśli ktoś się pomylił lub zmienił swoje zdanie, to można jeszcze bez problemu zagłosować na inną opcję :).
Damian Domarecki; gg: 2054248
Awatar użytkownika
Manwe11
Administrator Forum

Dołączenie: Wto Paź 14, 2008 1:36 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez ewuncja w Pią Maj 01, 2009 9:16 pm

Do kiedy potrwa głosowanie?
ewuncja
Czempion wśród Żaków

Dołączenie: Pią Paź 17, 2008 8:06 am

Postprzez Manwe11 w Pią Maj 01, 2009 9:26 pm

Jeśli chodzi o stronę techniczną to nie ma granicy czasowej.

Ale pewnie Arek będzie chciał przy okazji następnego wykładu już to ustalić ze Święckim. W każdym bądź razie jest jeszcze okazja i czas do "agitacji" ;)
Damian Domarecki; gg: 2054248
Awatar użytkownika
Manwe11
Administrator Forum

Dołączenie: Wto Paź 14, 2008 1:36 pm
Miejscowość: Toruń

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawo administracyjne (cz. ogólna)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość