Ograniczyć dostęp do forum

Zmiany, opinie, sugestie dotyczące Forum

Re: Ograniczyć dostęp do forum

Postprzez Manwe11 w Nie Mar 22, 2009 10:02 am

Funkcją forum jest wymiana przydatnych informacji i aktualności z życia wydziału, a nie ocena, zwłaszcza niemerytoryczna wykładowców. Jeśli ktoś ma ochotę na bluzganie, czy podobnego rodzaju aktywność, to zapraszam na portal www.ocen.pl :).

Co do wulgaryzmów, to wprowadzę w najbliższym czasie system automatycznej cenzury słów powszechnie uważanych za bardzo wulgarne - podobny funkcjonuje np. na portalu www.wykop.pl.
Damian Domarecki; gg: 2054248
Awatar użytkownika
Manwe11
Administrator Forum

Dołączenie: Wto Paź 14, 2008 1:36 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez John Lenin w Nie Mar 22, 2009 10:30 am

Manwe, nie mówię tylko o bluzganiu.
Materiały które są na forum, też nie powinny być na publicznym widoku.

Skoro wspomniałeś o sondzie, to po prostu ją zróbmy i niech Lud zadecyduje :P.
It is by will alone I set my mind in motion. It is by the juice of sapho that thoughts acquire speed, the lips acquire stains, the stains become a warning. It is by will alone I set my mind in motion.
Awatar użytkownika
John Lenin
Doświadczony Żak

Dołączenie: Nie Lis 02, 2008 3:10 pm

Postprzez angela w Nie Mar 22, 2009 11:22 am

Nasze forum nie nazywa się "administracja dla rocznika 2008-2011" tylko "administracjaUMK", więc moim zdaniem blokowanie dostepu dla innych studentów godziłoby w tę nazwę. Prywatne to pamiętniki się pisało;) a taka specyfika ogólnodostepnych for, że każdy może przeczytać zamieszczone opinie itp. I wcale nie chodzi Skadi o to,że forum to ma zawładnąć całym wydziałem (administrator naprawdę nie ma z tego jakichś korzysci materialnych, że im szerszy zasięg tym korzystniej dla niego:P) tylko o spełnianie funkcji informacyjnej i pomocnej, jak to na forum przystało.
Pozdrawiam!:)
Angela
angela
Żak Debiutant

Dołączenie: Sob Paź 18, 2008 4:57 pm

Postprzez Skadi w Nie Mar 22, 2009 12:00 pm

Hah, toć jaja sobie robię, chodzi mi raczej o to, że z założenia to forum było nasze. Nie całej adm, nie całego WPiA, tylko nasze, żeby dzielić sie ważnymi informacjami i plikami. Fakt, pomoce naukowe są fajną sprawą nie tylko dla naszego rocznika, ale nie jestem pewna czy rozpowszechnianie tutaj pytań do testów, których teoretycznie mieć nie powinniśmy to też najlepszy powód do chwalenia się całemu wydziałowi : P i wykładowcom ;) Chociaż oni i tak wiedzą że te pytania krążą :D Ale zachowujmy chociaż pozory przyzwoitości xD
Patrząc na to że mamy do czynienia z forum, a więc z założenia i z nazwy czymś otwartym, oczywiście o bluzgach mowy być nie powinno, ale merytoryczne podzielenie się z innymi towarzyszami niedoli faktem, iż dany profesor jest...ee... niesprawiedliwy dobrze działa na psychikę xD [zgodnie z naukami wyciągniętymi z ćwiczeń profesora Święckiego- w poprzednim zdaniu należy podkreślić 'merytoryczne'. czy ktoś podkreśliłby coś więcej? ^^ ]
I jako samolubna jedynaczka mogę powiedzieć bez wyrzutów sumienia ze ja się dzielić nie chcę ]:-> i wolałabym mimo wszystko żeby forum było tylko dla nas :D
Awatar użytkownika
Skadi
Doświadczony Żak

Dołączenie: Nie Paź 26, 2008 12:47 pm

Postprzez Enektus w Nie Mar 22, 2009 12:00 pm

John Lenin napisał(a):Manwe, nie mówię tylko o bluzganiu.
Materiały które są na forum, też nie powinny być na publicznym widoku.

Skoro wspomniałeś o sondzie, to po prostu ją zróbmy i niech Lud zadecyduje :P.

popieram zróbmy ankietę która i tak można sfałszować co jest jednym z mankamentów otwartych forów ale myślę że nikt nie będzie się bawił w takie pierdoły :)
Awatar użytkownika
Enektus
Moderator Globalny

Dołączenie: Czw Paź 23, 2008 1:41 pm

Postprzez madziallena w Sob Mar 28, 2009 6:03 pm

wg mnie opinie na temat niektórych wykładowców zawsze będą wyrażane na forum, bo jest to nieuniknione i bez sensu robić z siebie hipokrytów, że kiedykolwiek czy na jakimkolwiek innym forum będzie inaczej. Forum jest dla studentów, nie dla wykładowców i to dla naszego roku a nie dla całej administracji! ( co do nazwy to po prostu ta jest bardziej przystępna i łatwiejsza w zapamiętaniu). Zdecydowanie jestem za ograniczeniem dostępu, a już na pewno za sondą by każdy mógł wyrazić swoje zdanie:)
;)
Awatar użytkownika
madziallena
Żak Specjalista

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 2:47 pm

Postprzez Manwe11 w Nie Kwi 05, 2009 10:50 pm

Enektus napisał(a):popieram zróbmy ankietę która i tak można sfałszować co jest jednym z mankamentów otwartych forów ale myślę że nikt nie będzie się bawił w takie pierdoły :)

Sfałszowanie ankiety internetowej jest możliwe i jak komuś bardzo zależy może to uczynić bez problemu, prawda. Ale sfałszować ankiety na Naszym forum się nie da, uwierz :D...

W takim razie niech Lud zdecyduje czy zamykamy forum dla NIE-studentów administracji, czy nie :) [ew. szczegóły związane z uwierzytelnianiem użytkowników itd. ustalimy po głosowaniu - powiedzmy, że ankieta trwać będzie 7 dni].

viewtopic.php?f=17&t=229&start=0

:wojak:
Damian Domarecki; gg: 2054248
Awatar użytkownika
Manwe11
Administrator Forum

Dołączenie: Wto Paź 14, 2008 1:36 pm
Miejscowość: Toruń

Poprzednia

Powróć do Metaforum

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość