Sprawa do starosty

Sprawa do starosty

Postprzez Mała Mi w Pią Paź 07, 2011 6:58 pm

Witam forumowiczów,

Mam prośbę do naszego Starosty - mógłbyś wyjaśnić parę spraw dotyczących studentów, którzy nie robili licencjatu z administracji i muszą zaliczyć wykłady uzupełniające?

1. Według planu studiów powinniśmy w tym semestrze mieć prawo administracyjne, ale w rozkładzie zajęć na semestr zimowy go nie ma. Mógłbyś dowiedzieć się, czy jest to pewna nieaktualność w palnie i czy będziemy zaliczać ten przedmiot w II semestrze?

2. W związku z tym, że zajęcia uzupełniające (np. prawoznawstwo) są na zaliczenie bez oceny, pewnie będziemy musieli na wykładzie sporządzać listy obecności (tak przynajmniej wymaga dr Dobrzeniecki), zadbałbyś, aby odpowiednie listy znalazły się u wykładowców?
Mała Mi
Nowicjusz

Dołączenie: Czw Paź 06, 2011 4:45 pm

Re: Sprawa do starosty

Postprzez Archi1989 w Wto Paź 11, 2011 9:23 am

co do pytań postaram się odpowiedzieć.

1. Jeżeli brak jest w planie zajęć prawa administracyjnego, to najprawdopodobniej został ten przedmiot przeniesiony na kolejny semestr. Dowiem się w dziekanacie i w razie jakichkolwiek informacji bezpośrednio was o tym poinformuje.

2. Nie rozumiem 2 pytania. Znaczy, że to ja mam przygotować listy studentów? Jeżeli o to chodzi, to sporządzenie takowych list leży w gestii wykładowców nie mojej, ale dowiem się więcej na ten temat.
GG: 5937022
Archi1989
Starosta roku

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 12:06 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez Mała Mi w Wto Paź 11, 2011 6:08 pm

Wydaje mi się, że taką listę można stworzyć jedynie w dziekanacie. Zapisywanie się przez studentów, którzy muszą zaliczyć zajęcia dodatkowe, na wykładach mogłoby być niepełne, gdyż jeśli ktoś nie dotrze, zostanie pominięty. Jako starosta, jesteś osobą kompetentną, której dziekanat na pewno sporządzi i udostępni taką listę, by mogła dotrzeć do wykładowców.
Mała Mi
Nowicjusz

Dołączenie: Czw Paź 06, 2011 4:45 pm

Postprzez Archi1989 w Wto Paź 11, 2011 8:44 pm

no i widzisz, jesteś w wielkim błędzie. Dziekanat nie ma nic do tego. Takowa lista polega na napisaniu na kartce na samej górze nazwę przedmiotu oraz wpisaniu się na nią każdej osoby, która na takie przedmioty dodatkowe uczęszcza. I ot cała filozofia. a dziekanat? tak się składa, że ta lista ma TRAFIĆ do dziekanatu, a nie być przezeń sporządzana :)
GG: 5937022
Archi1989
Starosta roku

Dołączenie: Czw Paź 16, 2008 12:06 pm
Miejscowość: Toruń

Postprzez patusiaw20 w Nie Lis 06, 2011 4:31 pm

ja mam pytanko dotyczace ubezpeiczenia czy ono jest obowiązkowe ??
patusiaw20
Żak

Dołączenie: Czw Paź 06, 2011 1:23 pm

Postprzez Enektus w Wto Lis 08, 2011 12:10 am

nie
Awatar użytkownika
Enektus
Moderator Globalny

Dołączenie: Czw Paź 23, 2008 1:41 pm

Postprzez misiekdb1 w Pią Lis 25, 2011 1:53 pm

małe pytanie w gwoli wyjaśnienia- fakultety są na obecność ???
misiekdb1
Żak Debiutant

Dołączenie: Pią Paź 07, 2011 8:18 pm

Postprzez Enektus w Pią Lis 25, 2011 2:16 pm

zależy to od tego co wymyśli wykładowca ale z zasady tak
Awatar użytkownika
Enektus
Moderator Globalny

Dołączenie: Czw Paź 23, 2008 1:41 pm

Powróć do 1 rok, Semestr I (zimowy)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość